ALU LES okna

SK80TT

blank-img
alu les okna

SW80TT

alu les okna

SK80STT

sk80stt

Izbira pravih oken je pomembna odločitev

ALU LES okna so ena od naložb v dom, ki močno vplivajo na vsakodnevno počutje in kakovost življenja. Prav tako je to nakup, ki ga ne opravimo pogosto, zato je zelo pomembno, da odločitev sprejmete preudarno.

Pri izbiri ALU LES oken poleg cene (stroška celotne življenjske dobe oken) ne pozabite na toplotno in zvočno izolacijo, vzdrževanje in varnost.

Toplotna izolacija

Toplotna izolacija samega ALU LES okna ni prav kontroverzna tema, vsak proizvajalec lahko za svoja okna predloži natančne meritve toplotne izolacije oken. Vseeno ne pozabite, da tudi okna z najboljšimi izolacijskimi lastnostmi pogosto ne opravljajo svoje vloge zaradi neustrezne montaže. Pred nakupom oken pri ponudnikih preverite ali imajo lastno strokovno montažo, ali za to po potrebi najemajo zunanje, bolj ali manj usposobljene ponudnike storitev.

Zvočna izolacija

Na zvočno izolacijo najpogosteje pozabimo, dokler sosedov najstnik ne kupi mopeda. Takrat je največkrat prepozno in če se na začetku še sprijaznimo z dnevnim ropotanjem, slej ko prej pride tudi čas nočnih izhodov ali celo malih moto-zborov na koncu ulice. Tisti, ki živijo poleg bolj prometnih cest dobro poznajo zahteve zvočne izolacije, ker imajo izzive od prvega dne. Drugi se pogosto s težavo srečamo, ko je že prepozno. Seveda, tudi pri zvočni izolaciji velja podobno kot pri toplotni – neustrezna montaža lahko izniči vse koristi, ki jih prinaša samo ALU LES okno.

Varnost

Ljudska modrost pravi, da ne potrebuješ najboljših protivlomnih vrat na tržišču, ampak samo malo boljša vrata od sosedovih. Pri gradnji in prenovi hiš se tega ljudje vedno bolj zavedajo, hitro pa pozabijo, da prvi konkurent vašim vratom ni sosed, ampak vaša okna. Če je mogoče skozi okno brez resne protivlomne zaščite hitro in tiho vstopiti v hišo, vam ne bodo pomagala nobena vrata. Če ne stanujete na petem ali višjem nadstropju stanovanjskega bloka, ne pozabite na protivlomno zaščito oken.

Servis in nadomestni deli

Pri nekaterih avtomobilih že po 10 letih pogosto težko najdemo nadomestne dele in zanesljivega serviserja. ALU LES okna vaš dom ščitijo in krasijo po 20 in več let, ste pomislili na dolgoročno vzdrževanje? Kaj boste naredili, če se po 15 letih poškoduje kakšno tesnilo ali vodilo? Ste morda kupili ALU LES okna, ki so bila uvožena od kdo ve kje, podjetje, ki vam jih je namestilo pa že leta ne obstaja več? Če boste morali zaradi malega dela menjati eno ali celo več oken, bo to najdražji servis, ki ga boste kdaj plačali.

Vzdrževanje

ALU LES okna zahtevajo vzdrževanje, morda pa tudi občasen servis. Kot je v navadi pri drugih podobnih izdelkih, je vzdrževanje lahko tudi velik prikriti strošek. Prav pri tistih, ponudnikih, kjer je nakupna cena oken najnižja ali vedno na voljo z velikimi popusti, ne pozabite oceniti stroškov vzdrževanja, saj bodo ti praviloma krepko višji. Ne pozabite, okna kupujete dolgoročno in dolgoročni visoki stroški vzdrževanja se hitro naberejo. Če bo ponudnik presenečen nad vprašanji o vzdrževanju in ne bo imel dobrih odgovorov pa se ga ognite na daleč. Edini strošek, ki je višji od dragega vzdrževanja, je menjava slabo vzdrževanih oken.

Cena

Cena je bistven element vsake nakupne odločitve, a pri ALU LES oknih je izračun cene bolj zapleten, kot izgleda na prvi pogled. Ponudniki konkurenčne cene dosegajo na številne načine, ki pogosto niso prav nič cenejši za kupca. Izguba toplotne energije, krajša življenjska doba, kratki garancijski roki, pregrešno dragi deli in servisne storitve in podobni »skriti« stroški hitro uidejo iz nadzora, zato bodite pri nakupu na njih posebej pozorni.

Kaj je okno Mystic?

 • Vrnimo se k naravi

  Znotraj svoje oaze si želimo materiale, ki dihajo in so prijetni, zato se vse pogosteje spet vračamo k tistim, ob katerih se najbolje počutimo. Desetletja so bili v ospredju umetni materiali, pa vendar vemo, da najboljše ponudi le narava sama.

 • Toplotna izolacija

  Ko si zamišljate svoj novi dom, se kmalu v ospredje prikrade zamisel, kako ustvariti energijsko čim bolj učinkovit objekt, s čimer ne prihranite le pri visokih stroških ogrevanja pozimi in hlajenja poleti, temveč izražate tudi svoj odgovoren odnos do narave.

 • Estetika

  Nekateri ljudje se odločijo za velika okna, za širok pogled v svet in hkrati širok pogled v svojo pravljico, drugi pa jo skrbneje varujejo in tako previdno načrtujejo manjša okna, ki jim zagotavljajo več intime. Ne glede na to, kako velika okna želimo vgraditi v svoj dom, pa si želimo, da ima naša zgodba kakovostno vsebino.

 • Zakaj MYSTIC? Odličnost v inovaciji

   

  Sistem Starwood
  Okna Mystic uporabljajo sistem Starwood, ki je tehnološka novost, s svojim dizajnom pa ustrezajo najnovejšim standardom, ekološkim zahtevam in arhitekturnim trendom.

  Uporaba kakovostnih materialov
  Linija Mystic z uporabo sistema Starwood aluminij/les združuje dobre lastnosti obeh materialov; zagotavlja strukturno trdnost in ponuja estetski učinek.

  Fleksibilnost
  Ne glede na to, v kakšnem okolju bo zrasel vaš novi dom, boste z okni Mystic ustvarili čarobno tančico, kakršno si želite. Velika ali majhna okna, svetli ali temni okvirji – izgled svojega doma lahko oblikujete po svojih željah in ustvarite ravno takšno ravnovesje med notranjim in zunanjim svetom, ki vam najbolj ugaja.

  Vrste in barve
  Okna iz linije Mystic ponujajo različne možnosti pri izbiri lesa, ki je za vas najustreznejši: klasični hrast, javor, beli hrast, češnja, tikov les in palisander. Tudi pri izbiri barve lahko sledite svojim željam – od nežnih naravnih, pa vse do najtemnejših tonov.Pošljite povpraševanje
Loading...
Pošljite povpraševanje