ALU okna

Sodobna ALU okna so namenjena tako industrijskim kot tudi stanovanjskim objektom. Primerna so tudi za izdelavo oken večjih dimenzij, saj imajo odlične statične lastnosti. V naših razstavnih salonih vam nudimo brezplačno svetovanje. Obiščite nas.

SCHÜCO ANS 75 SI +

blank-img
alu okna
alu okna

Izbira pravih oken je pomembna odločitev

ALU okna so ena od naložb v dom, ki močno vplivajo na vsakodnevno počutje in kakovost življenja. Prav tako je to nakup, ki ga ne opravimo pogosto, zato je zelo pomembno, da odločitev sprejmete preudarno.

Pri izbiri ALU oken poleg cene (stroška celotne življenjske dobe oken) ne pozabite na toplotno in zvočno izolacijo, vzdrževanje in varnost.

Toplotna izolacija

Toplotna izolacija samega ALU okna ni prav kontroverzna tema, vsak proizvajalec lahko za svoja okna predloži natančne meritve toplotne izolacije oken. Vseeno ne pozabite, da tudi okna z najboljšimi izolacijskimi lastnostmi pogosto ne opravljajo svoje vloge zaradi neustrezne montaže. Pred nakupom oken pri ponudnikih preverite ali imajo lastno strokovno montažo, ali za to po potrebi najemajo zunanje, bolj ali manj usposobljene ponudnike storitev.

Zvočna izolacija

Na zvočno izolacijo najpogosteje pozabimo, dokler sosedov najstnik ne kupi mopeda. Takrat je največkrat prepozno in če se na začetku še sprijaznimo z dnevnim ropotanjem, slej ko prej pride tudi čas nočnih izhodov ali celo malih moto-zborov na koncu ulice. Tisti, ki živijo poleg bolj prometnih cest dobro poznajo zahteve zvočne izolacije, ker imajo izzive od prvega dne. Drugi se pogosto s težavo srečamo, ko je že prepozno. Seveda, tudi pri zvočni izolaciji velja podobno kot pri toplotni – neustrezna montaža lahko izniči vse koristi, ki jih prinaša samo ALU okno.

Varnost

Ljudska modrost pravi, da ne potrebuješ najboljših protivlomnih vrat na tržišču, ampak samo malo boljša vrata od sosedovih. Pri gradnji in prenovi hiš se tega ljudje vedno bolj zavedajo, hitro pa pozabijo, da prvi konkurent vašim vratom ni sosed, ampak vaša okna. Če je mogoče skozi okno brez resne protivlomne zaščite hitro in tiho vstopiti v hišo, vam ne bodo pomagala nobena vrata. Če ne stanujete na petem ali višjem nadstropju stanovanjskega bloka, ne pozabite na protivlomno zaščito oken.

Servis in nadomestni deli

Pri nekaterih avtomobilih že po 10 letih pogosto težko najdemo nadomestne dele in zanesljivega serviserja. ALU okna vaš dom ščitijo in krasijo po 20 in več let, ste pomislili na dolgoročno vzdrževanje? Kaj boste naredili, če se po 15 letih poškoduje kakšno tesnilo ali vodilo? Ste morda kupili ALU okna, ki so bila uvožena od kdo ve kje, podjetje, ki vam jih je namestilo pa že leta ne obstaja več? Če boste morali zaradi malega dela menjati eno ali celo več oken, bo to najdražji servis, ki ga boste kdaj plačali.

Vzdrževanje

ALU okna zahtevajo vzdrževanje, morda pa tudi občasen servis. Kot je v navadi pri drugih podobnih izdelkih, je vzdrževanje lahko tudi velik prikriti strošek. Prav pri tistih, ponudnikih, kjer je nakupna cena oken najnižja ali vedno na voljo z velikimi popusti, ne pozabite oceniti stroškov vzdrževanja, saj bodo ti praviloma krepko višji. Ne pozabite, okna kupujete dolgoročno in dolgoročni visoki stroški vzdrževanja se hitro naberejo. Če bo ponudnik presenečen nad vprašanji o vzdrževanju in ne bo imel dobrih odgovorov pa se ga ognite na daleč. Edini strošek, ki je višji od dragega vzdrževanja, je menjava slabo vzdrževanih oken.

Cena

Cena je bistven element vsake nakupne odločitve, a pri ALU oknih je izračun cene bolj zapleten, kot izgleda na prvi pogled. Ponudniki konkurenčne cene dosegajo na številne načine, ki pogosto niso prav nič cenejši za kupca. Izguba toplotne energije, krajša življenjska doba, kratki garancijski roki, pregrešno dragi deli in servisne storitve in podobni »skriti« stroški hitro uidejo iz nadzora, zato bodite pri nakupu na njih posebej pozorni.

ALU OKNA CUGELJ – Izjemno kakovostna okna iz aluminijastih profilov priznanega proizvajalca SCHÜCO.

 1. Lastna proizvodnja v Sloveniji – SLOVENSKA KAKOVOST!
 2. Vse storitve na enem mestu (demontaža, odvoz, montaža in zaključna dela), opravljajo jih lastni delavci in ne kooperanti.
 3. Sodelujemo z najbolj priznanim NEMŠKIM dobaviteljem ALU profilov SCHÜCO.
 4. Brezplačen servis za odpravo napak, ki niso posledica fizičnih poškodb ali nepravilnega ravnanja.
 5. V primeru reklamacij nudimo takojšni servis in rezervne dele.
 6. Hitri dobavni roki.
 • 7 x Zakaj ALU okna Cugelj?

  1. Trdnost in stabilnost oken – uporabljamo visoko kakovostne profile SCHÜCO.
  2. Visoka toplotna izolativnost – dosežemo jo ob ustrezni izbiri profila in stekla.
  3. Zvočna izolativnost – z uporabo ustreznih stekel lahko že zelo dobro zvočno izolativnost še izboljšamo.
  4. Protivlomna zaščita – že v osnovi so okna opremljena z osnovnim varnostnim okovjem.
  5. Obstojnost.
  6. Enostavno vzdrževanje.
  7. Preverjeno najboljše razmerje med kakovostjo in ceno!

  Pri podjetju Cugelj smo tudi del projekta Okna, vrata, senčila Slovenije, katerega glavni namen je da so vsa boljša podjetja s tega – področja stavbno pohištvo, predstavljena na enem mestu!Pošljite povpraševanje
Loading...
Pošljite povpraševanje