ALU polkna

ALU polkna so odlična rešitev za zadovoljitev tako estetskih kot tudi funkcionalnih zahtev kupca. So popoln element za vgradnjo v tradicionalna arhitekturna področja in priobalne kraje kjer so polkna nepogrešljiv element gradnje. Ščitijo pred neugodnimi vremenskimi vplivi (burja, dež, sneg) in pred soncem ter vročino. Ker so narejena iz kvalitetnih materialov so enostavna za uporabo in vzdrževanje, hkrati pa jim kvalitetni materiali omogočajo dolgo življenjsko dobo. Sodoben dizajn je primeren za vgradnjo na moderne objekte, saj so robovi lamel zaobljeni. Izbirate lahko med številnimi barvnimi (barve po RAL lestvici) in lesnimi dekorji. Ponujamo vam polkna z gibljivimi ali fiksnimi lamelami ter polna polkna.

POLKNA – REŠITEV ZA VSE

 • Enostavna vgradnja ne glede na debelino fasade
 • Možnost montaže pred izoliranjem fasade – okovje ima možnost nastavitve do 28cm
 • Okvir polkna je mogoče vgraditi neposredno na okenski okvir (LES, ALU ali PVC) – ena montaža, dve rešitvi
 • Možnost vgradnje integriranega ROLO komarnika v okvir polkna – ena montaža, tri rešitve (okno, polkno in komarnik)
 • Polkno brez okvirja je možno vgraditi neposredno na okenski okvir, kar prinaša predvsem denarni prihranek
 • Možnost reguliranja okovja
 • Polkna izdelana v skladu z ISO standardi, dosegajo standard EU EN 1365

MOŽNOSTI MONTAŽE

 • Montaža je možna neposredno na okenski okvir (LES, ALU, PVC)
 • Montaža z okvirjem dimenzije 30x40mm in z možnostjo integriranega rolo komarnika
 • Montaža z okvirjem dimenzije 50x70mm in z možnostjo integriranega rolo komarnika (rolo komarnik je možno vgraditi naknadno)

OKOVJE

 • Kvalitetno okovje MACO
 • Odporno na nastanek korozije – nudimo garancijo
 • Kvalitetno okovje primerno tudi za obmorske kraje
 • MOŽNOSTI IZVEDBE IN VGRADNJE ALU POLKEN

  1. ALU POLKNO Z OKVIRJEM KI SE VGRAJUJE NEPOSREDNO NA FASADO
   Klasično polkno, ki se vgradi na špaleto fasade. Poleg zaščite pred soncem in vlomilci polkno predstavlja tudi estetski dodatek vašega doma.
  2. ALU POLKNO Z OKVIRJEM V KATEREGA JE MOŽNO INTEGRIRATI ROLO KOMARNIK
   Gre za izvedbo ki zahteva da je krilo polkna montirano na okvir, ki se predhodno namesti na okenski okvir. Odlikuje ga predvsem možnost naknadne vgradnje rolo komarnika. Zaradi pričvrstitve okvirja na okno je možno polkno montirati pred izdelavo fasade na objektu.
  3. ALU POLKNO KI JE VGRAJENO NEPOSREDNO NA OKVIR OKNA
   Krilo polkna se vgradi neposredno na okenski okvir ki je lahko izdelan iz različnih materialov (ALU, PVC, LES). Takšna izvedba je primerna predvsem za fasade izolirane s stiroporjem, saj vanje ni možno fiksirati polkna. V primeru da je fasada izdelana naknadno je možno za nemoteno odpiranje polken vgraditi nastavljivo okovje.
  4. ALU POLKNO MONTIRANO NA KAMNITI OBOD OKNA
   Če želite popolno izvedbo za montažo na tradicionalne hiše s kamnitim obodom okna je tovrstna izvedba polkna namenjena prav vam. Tako izvedba kot tudi rustikalen videz omogočata da polkna prilagodite vašim arhitekturnim idejam.
  5. ZLOŽLJIVA IN DRSNA ALU POLKNA
   Zaradi vse večje težnje po stiku z naravnim okoljem v naše domove vgrajujemo velike elemente ki omogočajo prodor svetlobe in izkušnjo narave v vaši hiši. V ta namen vam ponujamo preklopno in drsno izvedbo polken, ki omogoča tudi prihranek prostora in estetsko dovršenost.
  6. PROTIVLOMNA POLKNA
   Če vas skrbijo vlomilci in želite da je vaš dom še dodatno varovan je možno polkna dodatno zaščititi pred odpiranjem z zunanje strani.


Pošljite povpraševanje
Loading...
Pošljite povpraševanje