PVC okna

PVC okna Cugelj so izdelana iz visoko kvalitetnih profilov renomiranih tujih dobaviteljev, ki so produkt vodilnega svetovnega proizvajalca PVC okenskih profilov VEKA in SCHÜCO. Okenski profili navedenih proizvajalcev spadajo v najvišji kakovostni razred. Visoka kakovost in razvitost proizvodov nam omogoča da svoja PVC okna, PVC vrata in ostale rešitve, lahko vgrajujemo v objekte, ki zahtevajo najvišjo energetsko učinkovitost. Tako so naša okna in vrata izdelana in vgrajena v skladu z najsodobnejšimi standardi kakovosti. Pri nakupu naših izdelkov (pvc okna, pvc vrata, alu okna…) vam zagotavljamo tudi svetovanje, montažo in vsa zaključna dela.

veka softline 82 md

pvc-okna-cugelj

Uw=0,76
w/m2K
ug=0,5
w/m2K

veka softline 70 md

okna

Uw=1,2
w/m2K
ug=1,1
w/m2K

veka softline 76 md

pvc-okna-cugelj

Uw=0,95
w/m2K
ug=0,7
w/m2K

Kakšna okna izbrati?

PVC okna sodijo med naložbe v dom, ki bo naslednjih nekaj let imela vpliv na vaše počutje, kakovost bivanje kot tudi stroške. Poskrbite da bo nakup oken eden najboljših nakupov v vašem domu in zaupajte nakup vaših oken podjetju Cugelj PVC in ALU okna d.o.o.

Pri izbiri PVC oken poleg cene (stroška celotne življenjske dobe oken) ne pozabite na toplotno in zvočno izolacijo, vzdrževanje in varnost.

Toplotna izolacija

pvc-okna-toplotna-izolacijaToplotna izolacija samega PVC okna ni prav kontroverzna tema, vsak proizvajalec lahko za svoja okna predloži natančne meritve toplotne izolacije oken. Vseeno ne pozabite, da tudi okna z najboljšimi izolacijskimi lastnostmi pogosto ne opravljajo svoje vloge zaradi neustrezne montaže. Pred nakupom oken pri ponudnikih preverite ali imajo lastno strokovno montažo, ali za to po potrebi najemajo zunanje, bolj ali manj usposobljene ponudnike storitev.

Zvočna izolacija

Na zvočno izolacijo najpogosteje pozabimo, dokler sosedov najstnik ne kupi mopeda. Takrat je največkrat prepozno in če se na začetku še sprijaznimo z dnevnim ropotanjem, slej ko prej pride tudi čas nočnih izhodov ali celo malih moto-zborov na koncu ulice. Tisti, ki živijo poleg bolj prometnih cest dobro poznajo zahteve zvočne izolacije, ker imajo izzive od prvega dne. Drugi se pogosto s težavo srečamo, ko je že prepozno. Seveda, tudi pri zvočni izolaciji velja podobno kot pri toplotni – neustrezna montaža lahko izniči vse koristi, ki jih prinaša samo PVC okno.

Varnost

Ljudska modrost pravi, da ne potrebuješ najboljših protivlomnih vrat na tržišču, ampak samo malo boljša vrata od sosedovih. Pri gradnji in prenovi hiš se tega ljudje vedno bolj zavedajo, hitro pa pozabijo, da prvi konkurent vašim vratom ni sosed, ampak vaša okna. Če je mogoče skozi okno brez resne protivlomne zaščite hitro in tiho vstopiti v hišo, vam ne bodo pomagala nobena vrata. Če ne stanujete na petem ali višjem nadstropju stanovanjskega bloka, ne pozabite na protivlomno zaščito oken.

Servis in nadomestni deli

Pri nekaterih avtomobilih že po 10 letih pogosto težko najdemo nadomestne dele in zanesljivega serviserja. PVC okna vaš dom ščitijo in krasijo po 20 in več let, ste pomislili na dolgoročno vzdrževanje? Kaj boste naredili, če se po 15 letih poškoduje kakšno tesnilo ali vodilo? Ste morda kupili PVC okna, ki so bila uvožena od kdo ve kje, podjetje, ki vam jih je namestilo pa že leta ne obstaja več? Če boste morali zaradi malega dela menjati eno ali celo več oken, bo to najdražji servis, ki ga boste kdaj plačali.

Vzdrževanje

PVC okna zahtevajo vzdrževanje, morda pa tudi občasen servis. Kot je v navadi pri drugih podobnih izdelkih, je vzdrževanje lahko tudi velik prikriti strošek. Prav pri tistih, ponudnikih, kjer je nakupna cena oken najnižja ali vedno na voljo z velikimi popusti, ne pozabite oceniti stroškov vzdrževanja, saj bodo ti praviloma krepko višji. Ne pozabite, okna kupujete dolgoročno in dolgoročni visoki stroški vzdrževanja se hitro naberejo. Če bo ponudnik presenečen nad vprašanji o vzdrževanju in ne bo imel dobrih odgovorov pa se ga ognite na daleč. Edini strošek, ki je višji od dragega vzdrževanja, je menjava slabo vzdrževanih oken.

Cena

Cena je bistven element vsake nakupne odločitve, a pri PVC oknih je izračun cene bolj zapleten, kot izgleda na prvi pogled. Ponudniki konkurenčne cene dosegajo na številne načine, ki pogosto niso prav nič cenejši za kupca. Izguba toplotne energije, krajša življenjska doba, kratki garancijski roki, pregrešno dragi deli in servisne storitve in podobni »skriti« stroški hitro uidejo iz nadzora, zato bodite pri nakupu na njih posebej pozorni.

Kje kupiti PVC okna z najboljšim razmerjem med kvaliteto in ceno, točnostjo dobave in strokovno storitvijo? Cugelj PVC okna!

 • Lastna proizvodnja v Sloveniji – KAKOVOSTNA SLOVENSKA PVC OKNA!
 • Celovita rešitev na ključ (demontaža obstoječih elementov, odvoz, vgradnja in zaključna dela), opravljajo naši lastni delavci in ne kooperanti. S tem smo popolnoma neodvisni pri rokih in kvaliteti storitve.
 • Dolgoročno partnerstvo z uveljavljenimi ponudniki in priznanimi dobavitelji stavbnega pohištva. Kot so npr. nemški dobavitelji, VEKA, SCHÜCO, ROTO.
 • Žal se pri delu pojavljajo tudi napakice. Mi vam za vse naše izdelke zagotavljamo brezplačen servis za odpravo napak, ki niso posledica fizičnih poškodb ali nepravilnega ravnanja.
 • V primeru reklamacij nudimo takojšni servis in rezervne dele.
 • Za “nujne” primere ko okna ali ostalo stavbno pohištvo potrebujete ekstremno hitro, vam nudimo izjemno odzivnost.
 • PVC okna ki so pečat vašega doma – PVC okna Cugelj!
  Najboljše razmerje med kakovostjo in ceno pri nakupu stavbnega pohištva, preverite!

 • PVC okna iz profilov vodilnih nemških proizvajalcev okenskih profilov – VEKA in SCHÜCO.
 • Okovje je pomemben sestavni del vsakega okna, zato v naša okna vgrajeno kvalitetno okovje ROTO – NT.
 • Naša okna imaho vrhunska stekla, saj uporabljamo samo certificirana stekla priznanega proizvajalca ERTL GLAS STEKLO.
 • Lastna proizvodnja s sodobno opremo in računalniško vodeno linijo.
 • Nudimo vam velika izbiro različnih barvnih rešitev.
 • Naša okna vsebujejo CE izjavo o skladnosti izdelkov.
 • 7 x Zakaj PVC okna Cugelj?

  1. Okna zagotavljajo izjemno trdnost in stabilnost – okna sestavljajo visoko kakovostni profili VEKA in SCHÜCO, z dodatnimi ojačitvami.
  2. Visoka toplotna izolativnost oken – odlična kombinacija kakovostnega profila in stekla.
  3. Zvočna izolativnost – z uporabo ustreznih stekel lahko že zelo dobro zvočno izolativnost še izboljšamo.
  4. Protivlomna zaščita – že v osnovi so okna opremljena z osnovnim varnostnim okovjem ROTO – NT.
  5. Obstojnost.
  6. Okna, ki so enostavna za vzdrževanje.
  7. Preverjeno najboljše razmerje med kakovostjo in ceno!

  Pri podjetju Cugelj smo tudi del projekta Okna, vrata, senčila Slovenije, ki predstavlja vse najboljše ponudnike stavbnega pohištva na enem mestu!Pošljite povpraševanje
Loading...
Pošljite povpraševanje